Седем месеца … иху

Днес моите жени бяха на лекар, аз исках да поработя докато ги няма, а подир разходката си ми донесоха вести.

Вести

Малката се развива добре и според нас и според докторката – чудно, дам. На ръст го дава добре – вече е около 74 сантиметра и в теглото също е доволно – нейде близо до 7 и 300 грама. Емоционално – все така усмихната, въпреки че третото зъбче я мъчи, особено нощем.

ние двамата

В поведението …

Усещам някакъв аристократизъм, още от шестия си месец се отдава на езда. От друга страна не съм чел по книгите за толкова слънчеви и усмихнати аристократи, нито пък толкова търпеливи и добрички. Сигурно защото е от плебейска мая и средна ръка брашно.

Македонската жилка

Абе има значение. Държи да стане на нейното, но не гледа лошо а с поразяващата си усмивка. И работи в нейна полза туй умение. Чини ми се, че е важно социално умение, само дано някой ден не вземе да злоупотребява, но тя е добричка, тъй че едва ли.

Също като баща си хапне, почине, поиграе, позяпа, помисли, па похапне пак … с което докарва майце си до отчаяние.

Photo0138Ох това дете, не харесва кашите – хапне та спре. Да ама ако не бързаш, а аз не бързам, детето си хапва. Сега малко, после пак, след това още малко. И се смеем, хапваме, бъбрим си. И приказката върви и яденето.

Играем си

Малко обръща внимание на играчки нашата щерка, пакет носни кърпички е в пъти по интересен дори от музикални играчки. Готините сме ние човеците. А този сега пишещият човек е толкова удобен, че го яха дузини пъти на ден. Салтото с което се озовава на седлото си – върху раменете – е най-естественото нещо на света. А веднъж озовала се в аристократична позиция гледа … ами като властелин, но от онези симпатичните, благите властници.

И тъкмо се умориш и решиш да я оставиш в нейния си свят, гледа по-тъжно от Брус Уилис в „Умирай трудно“. Вземеш я в ръце и те погледне като че си най-важния човек на света, дарител на светлина, движение … по-важен от Прометей и по-могъщ от земекопна машина.

А всъщност ние само отразяваме нейната светлина – светлината на нашия свят, най-хубавото и добро детенце.

Благодаря ти слънце:)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 37 = 38