Защо избрах работа от дома си, вместо в офиса?

Станах баща на 36 години и това промени живота ми

с бебето4Освен че донесе голямо щастие, за което разказвам тук в блога си за татковците, при мен появата на малкия човек измени и ритъма на работа. Измени го из основи и добре че го стори.

Големия плюс при работа от дома

Големия плюс в моето положение е професията ми, както и това че съм предприемач, макар и малък. Сам определям работното си време и ангажиментите, които поемам. Детето бе дългоочаквано, а бременността на жена ми във възраст в която рисковете не са малко, за това и прекарах до нея голяма част от времето, в което очаквахме голямото събитие.

Радостта от появата на малкия човек бе колосална. Ангажиментите пък ни натовариха психически и физически, време и сили за работа почти не оставаха.

Случи се естествено

beb5Така и така прекарвах много време у дома, а и работата ми е свързана преди всичко с уеб – където не е важно къде си физически, вършейки нещо. Реших да освободя офиса и да остана в къщи.

Преместих в дома си бюрото, документацията, направих си свое кътче за работа.

Предимствата

Имам достатъчно време за семейството си. Организирам срещите си на публични места – ресторанти, кафенета, бензиностанции. Вече нямам угризения, че убивам поредното цвете заради липсата на вода и светлина.

Минусите при работа от дома

Има и такива и бях наясно, че ще ги има. Върнах се години назад, когато също нямах офис и хората не ме приемаха много сериозно – та нали мога да изчезна в миг … Интересното е, че клиентите ни от чужбина искат да се свърши работата, никой не се е вдигнал да пътува от другия край на Европа, за да се запознае с нас. Тук обаче хората са пътували за среща с нас от къде ли не – Пловдив, Червен бряг, Русе …, ей тъй да ни видят че офиса е на указаното място, че сме истински.

Скандинавския модел за отглеждане на дете

Photo0026_2
     първи ден на захранването

Избрах да съм родител по скандинавски. Имаме приятелско семейство от Швеция и с тях сме обсъждали методите на отглеждане на деца, които разбира се са много, много различни от тези у нас.

Може би най-важното там е, че хората там със съдействието на държавата се грижат за най-ценното – децата си и го правят добре.

 

За да имате щастливо дете

Семейството ми живее в бебецентричен свят, детето ни е обгрижено не само физически, стараем се да общуваме с нея колкото се може повече, не я оставяме „да се нареве“, усмихваме се, избягваме споровете пред нея и мисля че работи. Случайни хора, които срещаме на път или в града също както роднините и приятелите ни отбелязват, че детето е много спокойно и лъчезарно. Това е награда и признание за усилията ни.

нося бебето в слинг
нося бебето в слинг

Щастлив съм, че Бог ми даде възможността да съм до семейството си, без да изоставя и работата си, от която разбира се идват и доходи за семейството.

Статията е публикувана за първи път във фирмения блог на „Рок и Джаз“ – уеб решения за малкия и среден бизнес.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 + = 12