Речник – публикация с допълнения

Как преживяваме дните на нашия живот? Просто като ден след ден и така се изнизват като миг.

Ден след ден се нижат дните и нашето момиче стана на три месеца и уверено напредва към четвъртия. През тези дни в които не съм писал се оформи идеята да напиша нещо като речник и когато мога да направя и няколко звукови файла. Струва ми се че би било интересно на момиченцето ни, когато порасне.

Нещо като речник

Би било пресилено да се каже, че това е точно речник, защото за един речник се иска да има реч. Нашето момиче по-скоро издава звуци, но ние някак си (както всички родители) се ориентираме в тях. Понякога.

Първата сричка която отличихме още в първите дни след раждането бе нещо като „га-а„. Това га-а-а обикновено е придружено с плач, но понякога е и просто думичка, която значи: Гладна съм! Или – хей, аз съм мнооооооого гладна, дайте ми да ям глухчовци такива.

Ох, боли ме, но и универсален израз на недоволство е нещо, което звучи като „ла“ и ла-а-а когато е придружено с гневен бебешки плач.

Израза на задоволство, който абичаме да чуваме и сме щастливи всеки път щом го доловим е нещо като „агу„. Тогава настава едно семейно щастие.

Е да, има много други звуци, които за жалост си остават неразбрани. И да, толкова много ни липсва речта, когато плаче честичко и казваме – ех, защо не можеш да си кажеш какъв е проблема, за да ти изпълни желанието или да ти помогнем, скъпо наше момиченце.

Такива сме си ние, просто родители.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 28 = 34