Четири години и половина (или там някъде)

В шеги и закачки, минаха четири години и половина. Случва се какво ли не, предимно хубави неща.

На мен ми е все по-лесно с малката, защото разбира, знае, може и се старае да научи повече неща, с всеки изминал ден. Някъде през декември или януари започна да включва и изключва лампите със скок до ключа им, което си бе голямо облекчение. Колкото и да я пазехме от контакт с телефони и таблети, тя ги усвои около четвъртата си година.

Сега забавното е, че се опитва да работи по този начин с всеки екран и е разочарована от мониторите и компютрите, които не са сензори. Направо срамота е, че не ги правят такива …

Какво друго … имахме много мека зима със само един истински сняг (на снимката по-долу), а през останалото време бяхме леко облечени, дори баща и често бе по къс ръкав. Все още не е усвоила карането на колело без помощни колела, но и на това ще му дойде времето, вероятно някъде през 2020 година.

зимата на 2019/2020
зимата на 2019/2020

Лъвски скок

Защото е зодия лъв, често се шегуваме у нас за лъвове, лъвчета и разни животни. Не харесва да и казваме пиленце, патенце, дори на шега. Скоро каза, че била малко крокодилче.

Та нали е лъвче, закачката е че правим лъвски скок. Хващаме се и тя скача, стъпва ми на гърдите и почти удря глава в тавана:)

не точно лъвски скок
не точно лъвски скок, в парк в Ловеч

Пеем и рисуваме

От време на време рисува, ту с цветни моливи, ту с тебешири, ту с маркери – все по-рядко по стените, вратите и себе си и по-често по дъските. В последно време човеците са хуманоидни, животните приличат на такива.

4 години и половина
4 години и половина

Много хареса „Таласъми ООД“ и продължението „Университет за таласъми“, от тогава често съм Съли, а тя е Майк Вазовски. Гоним се и се закачаме, тя знае много от репликите във филма (с нейната феноменална памет) и дотягаме редовно на майка и, която не разбира на какво се смеем.

Хареса много „уф откачалка“, „Роуз, мое малко градинско охлювче“, „Вазовски, не си приготвил документацията“, „Котенце!“ и друг подобни. Често си разиграваме етюди и обясняваме непознатите думички.

пеем и рисуваме
Това било таласъм, явно от филма

Престъпление и наказание

Есента и зимата научи все повече обидни думички – кое от градината, кое от филмчета за големи (забранихме да се гледат филмчета за ученици) и започна да ги използва. Обясненията не работят и започнахме да се наказваме.

Ефективно се оказа конфискуването на бебета за определен период. Една вечер и отнех 6. Поплака, че там където ги бях сложил не могат да дишат и ги преместих на място, където може да ги наблюдава. Ако всичко е нормално едно или няколко се връщат.

Стигна се до планирани загуби. Казва си нещо от душа и сърце, макар че знае че ще и коства отнемане на бебе за няколко дни. Това се случваше, когато бе под карантина заради дребната шарка.

Ден пети с корона вирус щам 2019

Днес е петия ден, в който сме затворени без да излизаме. За сега без излишни нерви, макар че е досадно. Лошото е, че не знаем колко ще продължи всичко това – седмици, месеци? С Д. се забавляваме, играем, рисува и само пита кога ще дойде лятото. Лятото, като символ на избавлението от болестите и домашния почти арест …

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 2 = 1