С песен на уста и танцова стъпка …

Хлапето пак настина, не че това е новина – ходенето на ясла и детска градина си е предпоставка за заразяване и това не е новина за никого. За жалост малката зарази майка си и сега и двете са у дома, а аз работя.

Преди малко имах обаждане по телефона от моите жени, които в това неприятно време са заточени у дома. Издивявали – и мама и щерката … стана ми смешно и го споделих с нашата мама.

Тъй като в последно време аз гледам малката, а тя ходи на работа често и казвам, че да ходиш на работа си е почивка в сравнение с гледането на дете. Когато ходи на работа е склонна да ми обяснява, че това не е така, иска да си гледа детето, ама пустите му обстоятелства …

Ама сега …

Сега се посмя щом и казах, че през следващата седмица ще иде с песен на уста и танцова стъпка на работа, стига и двете да са здрави. Е, поне тя да е здрава. Ако малката не е излекувана аз ще се погрижа.

Да живее възможността да работя нощем и дистанционно, както и независимостта която осигурява собствения (макар и дребен) бизнес.

Рошко
Рошко

Преди няколко дни разговаряхме с приятел, който също има малко момиченце – трудно е да се гледа дете, много трудно. Заради сериозното заболяване на детето си той обмисля да поиска да работи дистанционно, но се постарах да го разубедя. Когато мъжете не ходим на работа това ни съсипва психиката по-зле от колкото при жените.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

87 − 82 =