Скоро на 2.8 години – какво ново?

Ще е малко хаотично изложението, но не съм писал от доста време.

 

По-интересното

Работи ни както си иска … ту „аз съм мъничка“ и не може нещо, ту „аз съм голяма“ и си има права, а ние трябва да ги спазваме.

Роден лидер е – от малка успява да мотивира децата да и вървят по гайдата, ама ако някой не и уйдисва на акъла го игнорира, изключва го от непосредствения си свят. Това поведение съм го виждал при един мой дядо, малко дежа-ву имам сега …

Флиртовете ли?

О-хо-о-о …

Рошко
Рошко

Много се радва, когато си намери поклонници, активно работи за това, а след това се надува.

 

Определено предпочита мъжете, но за сега каките са и по-интересни, защото също като нея предпочитат да играят с кукли.

Куклите – всъщност бебетата

Ами възпитава ги, разказва им приказки, храни ги, мие, облича и съблича, гушка. Държи се като майка с тях, а на мен ми е интересно да я наблюдавам, защото за първи път имам контакт с толкова малки момичета, е след като напуснах детската ясла де.

Дамяна катерачката?

Не знам де се дяна. Също и любителката на силното люлеене. Сега иска да я люлея на люлките съвсем бално, не си пада много по катеренето, поне не както когато бе на две години през лятото. В сравнение с повечето си връстници още е смела и сръчна, катери си на високо по катерушките, но е по-предпазлива, вече се заформиха инстинктите за самосъхранение, а може и опита от няколко падания да си казва думата.

Гони ме!

За ужас на майка си хуква да бяга и не се интересува дали някой я гони. Вината за гонките е моя, с мен играе на гоненица. Впрочем още се страхува от колите и ми изправя косата, когато щом стигнем кръстовище реши да пресече на бегом. Просто хуква, няколко пъти дори успя да ми се изплъзне и само шанса, че нямаше автомобили когато пресичахме малки улици ни предпази от уплах, а мен от още бели коси.

Не духаш добре

Кофти я свикнахме с гледането на филмчета по време на хранене. Сега иска някой да я храни, за да си гледа тя на спокойствие филмчето. Не стига това, ами отказва да яде ако няма филмче. То не че яде кой знае колко, но това е друга история.

Та преди няколко дни я хранех с каша за закуска, както си е редно духах, но тя ме смъмри: Тате, не духаш добре! Мама се справя много по-добре с духането на кашата.

Буквално това и бяха думите, запомних го може би заради думата справя.

Бърза като ракета

Зимните дрехи пречат на движението, то ясно, но пак бяга бързо. Освен това някъде през февруари се научи да кара тротинетката, която и бяхме купили още през лятото на 2017 година. Тогава не успя да се справи с нея и я заряза. Покрай гостуването на една от братовчедките и през есента се опита отново щом я видя, но не и се получаваха нещата. Сега порасна малко на ръст и подобри координацията и вече лети по тротоарите, аз подтичквам.

Рошко
Рошко

Детските центрове

Повечето деца ходят в детски центрове, за да скачат на батути, да карат кънки, да се пързалят на шантавите пързалки. И тя се включва понякога, но всъщност най-обича да играе с кукли.

В яслата …

Оплакваше се, че и вземат играчките и ние я посъветвахме да си отстоява правата. Да но пък от там ни се скараха, играчките били на яслата. Една от възпитателките в предишната и ясла имаше странни идеи, на десет минути прехвърляла играчката от едно дете на друго – демократично, за всички по-малко.

Не я разбирам тази работа, та кое дете си играе с играчка повече от 15 минути?

И малко сухи факти

След щастливото лято се повтори цирка от предходната зима – ха е тръгнала на ясла,  ха е донесла някаква болест. Следват две-три седмици до пълно възстановяване. Предвид опита от миналата година я пуснахме преди Рождество, за да има празник в яслата, а тя разбира се се разболя.

Сменихме яслата с друга, за която чухме добри отзиви точно във връзка с контрола над посещенията от болни деца. Пак се разболя, но днес и е първи ден след възстановяването. Надявам се да се оправдаят добрите отзиви.

За сега толкоз.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

One thought on “Скоро на 2.8 години – какво ново?

  • 08.12.2019 в 16:07
    Permalink

    Щастливи сме и горди по повод празника на буквите, който се проведе днес. И малко тъжни, че се закрива първата ни учебна година. Ще ни липсват тези първи трепетни емоции, които бяха споделени от малки и големи. Песни, стихчета – децата са подготвили забавно тържество, на което с гордост показаха новите си знания за България. За усилената си работа те получиха почетни грамоти и много подаръци. Тържеството прерастна в парти с много танци и весели игри. Какво по-хубаво от това да виждаш щастливи деца? Всички си обещахме да се видим на есен, когато ще започне новата учебна година и когато ще учим още по-усилено. Весела ваканция на всички!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

87 − = 84