Барбароните

Тя харесва филмчето за Барбароните, както и книжките които има с тях, а те са вече дузина.

Тази сутрин ме помоли да пусна филмче и сподели „Много е хубаво филмчето за Татко Барба, Мама барба и другите барбарони“.

От време на време ни изненадва с някоя дълга фраза или нещо не типично за възрастта и. Ей сега си играе с едно конче, с което разговаря не особено членоразделно. Може би с възрастните говори по-ясно и отчетливо, а когато си е самичка е както и да е. Не зная.

Вчера я носех, че се бе уморила и ми рече, че се чувства вяла. Използва точно тази думичка. Със сигурност я е чула от нас, когато сме обсъждали състоянието и, когато е болна, но никой от нас двамата (родители) не сме и обяснявали какво значи. Е, мозъчето работи по-добре от моето, което ме радва.

И друго има тези дни. До преди седмица можеше да зяпа филмчета с часове, колко спорове и плач имаше, когато ги спирахме, колко пазарлъци с фразата „това е последно филмче мамо / тате“, а тези дни на няколко пъти каза: „тате, спри го, нагледах се“, „не искам повече филмчета“, и други подобни.

Друг път пък се държи като жена – слуша филмчетата докато си играе и пред няколко минути ги поглежда за секунди. Ако го спреш обаче се сърди.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

79 − = 76